19 Haziran 2010 Cumartesi

Gün 9: En Güzel Maç Olurken


İlk maçta Hollanda bu kupada total futbolu değil skor futbolunu benimsemiş onu gördük. Japonya çok iyi kitledi oyunu fakat Jabulani'nin mi yoksa Sneijder'in mi olduğu pek anlaşılamayan bir golle 2de 2 yapıp gruptan çıktı. Dediğim gibi Hollanda tamamen farklı bir yapıda bu turnuvada. Belki bu başarıyı getirecek.


İkinci maç kadrolarını görünce adamımız Harry Kewell'ı görünce 11de farklı izlemeye başladım maçı. Kendisine hayranlığım bir yana özlemimizde vardı ama olmadı en fazla 25 dakika izleyebildik Oz Büyücüsünü. Maça hızlı başladı Avustralya. Golü de buldular ama talihsiz bir pozisyonla hem 10 kişi kaldılar hem de penaltıyı yediler. Oyundan atılan başka biri olsaydı eğer maç her türlü dönerdi. Kısmet değilmiş. Ama 10kişi kalmalarına rağmen en azından yenilmediler.


Son maç herhalde turnuvanın en iyi maçı oldu. Tempo,heyecan ne ararsan vardı. Öne geçen Kamerun koruyamadı ve elendi. Kim ne derse desin, yaşı ne olursa olsun elinizde Rommedahl gibi bir adam varsa eğer böyle süratli maçlarda avantaj sizdedir. Kamerun'un top dağıtan adamları ve defansı evlere şenlikti. Hele ki yedikleri golde sol bek çalımı yerken inatla rakip forvete yapışan stoperler sayesinde yediler golü. Evine döndü bir Afrika takımı daha.

Tierra: Sadece bugün Hollanda-japonya maçını izleyebildiğimden bu maçla ilgili yorum yapacağım. Artık Doğu Asya tipi oyun anlayışından bahsedebilriz. Top rakipteyken 10 kişi ile yapılan bir savunma ve ortasahayı kalabalıklaştıran bu savunma anlayışı ile rakibe top yapma şansı vermeme, ama top kendilerine geçtiğinde hızlı ataklarla ceza sahasına inme... ve bu oyun anlayışı eğer karşı takım duran toptan ya da usta ayakların şaşırtıcı şutlarından golü bulamadığı sürece işliyor da... he zevki var mı derseniz yok, tabii ki yok! Sneijder'in golünü Blanka'cım ben topa yazıyorum. Daha önce de dediğim gibi, dışla vurulan şutlarda bu top çok falso alıyor özellikle ivmenin düşmesini bekleyen kalecilere de oyununu yapıyor tabii! Hollanda evet total futbolun yeni bir sürümünü oynuyor bu turnuvada! Bakalım 2.turda eleminasyona geçildiğinde neler olacak?

Hiç yorum yok: