31 Ocak 2009 Cumartesi

X-Men Origins: Wolverine


Asıl efsane 1Mayıs'ta geliyor!

Gücüm Yetene Kadar

Sabahın köründe kaldırılıp, "yürü oğlum AMM(ani müdahale mangası) oldun" denip araca bindirilip tepede bir yere götürüldüğüm gün duydum bu şarkıyı, pilli ama yarı bozuk bir cep radyosunda. Soba arkada cayır cayır yanarken, kadife sesli şarkıcı Şükriye Tutkun ufacık odada oturan bizleri çok başka yerlere götürmüştü. (Ben bu şarkıyı daha önce nasıl keşfedememişim yahu...)

Burada şarkı dinlemek iyi mi kötü mü anlamadım... Enfes sözleri yazıp girilmesi hala yasak olan youtube linkini yolluyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=3XV_BTXwW04

güneş burada da var ta ki batana kadar
yıldızlar yine parlak safak atana kadar
bilsen şimdi nerdeyim çılgın gecelerdeyim
uzun bir seferdeyim gücüm yetene kadar
gonca güllerim vardı burcu burcu kokardı
rengi soldu sarardı sevip tutana kadar
bir yağmur ki dinmiyor fener söndü yanmıyor
yüreğim dayanmıyor hasret bitene kadar
bilsem simdi nerdeyim çılgın gecelerdeyim
uzun bir seferdeyim gücüm yetene kadar
gonca güllerim vardı burcu burcu kokardı
rengi soldu sarardı sevip tutana kadar

29 Ocak 2009 Perşembe

Olmayınca Olmuyor

Lüleburgaz:0 İzmir:0

Volkan askere gittiğinden beri maç yazılarını birgün sonraya atmaya başladım ki zaten Volkan gibi analiz yapmayı da çok sevmem.O şurada şunu yapsa ya da bunu yapsa diye o benim işim değil. Ben bir bütün olarak bakarım olaya.Valla dünkü maçta dikkatimi çeken ilk olay, okulların tatil olmasından dolayı stad doluydu ama tatilin bitmesiyle amcalarla beraber izlerim gibime geldi.Gözüme çarpan ikinci olay ise sahanın artık ömrünü tamamladığıydı.(Antremanlarda bu sahada yapılıyor.)
Maça gelecek olursak, benim için tarihi bir gündü.Ben ilk defa Burgaz'ı Türkiye liglerinin köklü takımlarından birine karşı izledim.Maç öncesi tribünde büyüklerden dinlediğim Karşıyaka maçı anılarını kıskandım.(İzmir'e 4 otobüs gitmişler.) 90dakika sürekli bastırdık hatta Ulaş'ın şutunda gol diye ayağa kalktık ama top daha o dakikadan vermiş sinyali bize, ben girmeyeceğim diye.
O sahada da daha fazlası olamazdı. Hayırlısı şu ana kadar iki takım izledim. İkisinden de iyiydik. İnanıyorum bu sene bir şampiyonluk daha yaşayacağımıza.
Tek teknik eleştiri olarak yapacağım şey ise Emre'den önce oyuna keşke Talha girseydi ve Ankara'da son dakikada golü kaçıran Deniz'de son dakikalarda Erçağ'ın yanına alınarak forvet çiftlenseydi belki diyebiliriz.
Zaten bu yüzden bu tarz şeyleri yazmayı sevmem.Çünkü benim dediğimi ya da Ahmet,Mehmet'in dediğini yapsan kazanacağının garantisi yok.Kimseyi memnun edemezsin hele Trakya'da.Çünkü keyif insanıdır bizimkiler.
Neyse uzatmıyayım, bu şehire,Trakya'ya verdiğin heyecan yeter be Burgazım!

28 Ocak 2009 Çarşamba

Güzel Olsun


Lüleburgazspor-İzmirspor
Saat:13:30
8 Kasım Stadyumu

27 Ocak 2009 Salı

24 Ocak 2009 Cumartesi

uğurlar olsun...


katledilişinin 16. yılında saygıyla anıyoruz.

23 Ocak 2009 Cuma

Ankara Anıları

Pursaklar:1 Lüleburgaz:1

Bu maç yazısına neyle başlamak gerek çok bilemedim bu sefer çünkü bir dünya olay yaşandı.
Yolculuğa Oytun denen holiganın hadi nerde kaldın, yer kalmıyor demesiyle iki ayağımı bir pabuca sokup Kongre Meydan'ının yolunu tuttuk.Ben bindim otobüs kalktı diyeyim siz anlayın nasıl yetiştiğimi.Hal böyle olunca Oytun'la konuştuğumuz nevale alma işini bensiz halletmişler.Ama votkayı alan zihniyet nasılsa benzinciye giricez diyip almamış meyva suyunu.Neyse extensorun sorduğu meyva suyunu genelde biz içtik :).Neyse onu içtik bunu içtik tamam da nevale bitti erkenden.Otobanda olduğumuzdan alkol satan yerde yok.Bi şekilde sabahı ettik ama mola yerlerinde şunu farkettik sevgili hocamız Orhan Suat gezi otobüsü sanıyodu :). Birde boynunda düdüğü.Sabahın körü Ankara'ya girdik.Yolu bulamadılar,kaybolduk falan filan ama allahtan kayolmuşuz yoksa sabahın 7:30unda Anıtkabir'de olacaktık.Sabah 8:30da Anıtkabir'de olabildik.Ama ziyaret başlama saati 9muş.Allahtan 9muş yoksa büyük olaylar yaşanıcaktı benim kendi içimde.Onuda hallettik bir şekilde ama Ulus'a kadar da yürüttüm Oytun'la Barış'ı!Dönüş için takside karar kıldık çünkü bizimkiler içeri girmişti çoktan.Anıtkabir turundan sonra hatıra fotomuzuda çektirdikten sonra Orhan Hocamızın daha 1saat buralardayız demesiyle kendimizi Kızılay'a atışımız bir oldu adeta uçarcasına.Sakarya caddesini biz açtık desek yalan olmaz.Sabahın 10:30unda karşısına dikilip bira isteyen 5Trakyalıyı görünce mekanda çalışan garsonda çok şaşırdı.10numara muhabbetimizi yapıp alkolümüzü alıp stada yol aldık.Ama Barış denen yavru holigan durmak bilmedi :).İlla daha da içelim daha da içelim diye.Aldık elimize biraları stadın köşesinde içmeye koyulduk.Ama polisten ufak bi kıllanmayla kendimizi müthiş pahalı biletleri ve muhteşem tribün yapısıyla Cebeci Stadına attık.
Takımda ilk yarıdan değişik olarak Yozgat'tan gelen Tolga ve ilk yarıdaki son Yalova maçı hariç yedek oturan kaleci Burak vardı.Maça Pursaklar biraz daha iyi başladı ama bunda 9numaralarının rolü kadar stoperimiz Hakan'ında sezon başından beri en kötü futbolunu oynamasının da rolü çok büyük.Maçı dengeye getirdikten sonra yavaş yavaş karşı kaleye yüklendik ama kanatlarımızın yeteri kadar verimli olamaması yüzünden ataklar hep hüsranla bitti.Zaten ilk yarı herhangi bir organize atağımız olamadı.Golüde duran toptan Kral'ın golüyle bulduk.Ama daha gol sevincimiz bitmeden Pursakların 9numarası öyle bir gol attı ki gidip geldiğim bütün yollara değecek güzellikteydi.
İkinci yarının öyle ahım şahım bi yanı olmadı bir anda patlayan pozisyonlar dışında ki maçtan çok holigan biraderlerin devre arası katakulliyle içeri soktukları biraları içmekle geçirdik.(stadda bira içip maç izlemek çok keyifliydi vallaha.)Pursakların 2topu bizim bi topumuz direkten döndü.Bir penaltımız verilmedi,son saniyede yeni transfer Deniz boş kaleye yuvarlayacağı topta aşırtma yapınca(ki o anı adeta saliseleri dakika gibi hissederek seyrettim.)Ankaradan,anakaradan bir puanla çıktık.Ama takımla ilgili düşüncem hala bu ligin en iyisi olduğumuz yönünde.Ulaş'la yaşanan sürtüşmeye gelirsek de bütün maç hiçbirşey yapmıcaksın,senin kanadın koridor olacak,yakalayacağın topa koşmayacaksın sonra sana laf söylenince tribüne bakacaksın.Yok öyle bolluk Ulaş efendi.Sen para alıyorsun orada oynamak için ama biz herşeyden feragat ediyoruz sizleri orada desteklemek için.Yok öyle sezonda bir maç oynayıp diğer maçlarda elini beline koyup dolaşmak,tribüne sinirli bakmak.Adam ol aklın alınmasın!!!
Dönüş yolunda extensorun acemiliği bizde olmadığından ve otobüsün buzdolabının orada oturmamızın avantajı ile gayet güzel votka ve meyva suyu stokumuzu yapıp yola çıktık.İlk karar Ankara çıkışında içmeye başlamaktı ama artık bünye iflas etmişti.Hepimiz sözleşmiş gibi birer saat uyuyup uyandıktan sonra votkalar teker teker açılmaya başlandı.Gayet sağlam stok yapmışız ki nerdeyse Silivri'ye kadar yetti nevale. Dediğim gibi buzdolabının hakimiyetinin bizde olması sebebiyle uyuya kalanların(sızanların) kalan biralarada gözümüzü diktik.Burgaz'a indiğimizde Barış'ın teklifiyle kendimizi Lokal'de bulduk. Fazlaca içtik,belki kendimizi bozduk biraz,dertlendik kederlendik ama güzeldi herşeye rağmen.

Dönerken bir daha deplasman yapanı dedim Oytun'a ama biliyorum ki ilk deplasmanda gene arayacağız birbirimizi var mı bişey,gidiliyor mu diye.
Ama mümkünse böyle gitmeyelim bu otobüslerle gitmeyelim extensorunda bahsettiği gibi yandık kavrulduk,kavruldukça kızardık.
Geri verin 302lerimizi.

21 Ocak 2009 Çarşamba

Amerikalı back in town

Bu gece Onur'la görüştük. Çok uzun zaman olmuş yüzyüze konuşmayalı. Onur buarada blogumuzun Amerikalısı.1ay oldu döneli ama anca görüşebildik, anca dertleşebildik.Dedik ya bu blog. Ne istersek yazarız,çok özlemişim Onur'u! Dibine kadar gittik bu gece! Dahası haftasonuna! Rakıya!Comche'ye! Yarın akşam da deplaseyiz! Hayırlısı olsun hakkımızda!

19 Ocak 2009 Pazartesi

Güzel Ankara vol.1


Perşembe saat 13:30
Cebeci Stadyumu

Trakya'da futbol oynandığını hatırlamak için perşembe Ankara'dayız!!!

Başka Diye Soranlara İnat

16 Ocak 2009 Cuma

Fanzone UEFA Cup 2009

20 Mayıs Çarşamba günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak 2009 UEFA Kupası Finali'nin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Finalist takım taraftarlarını ve siz futbol severleri yakından ilgilendiren, Kadıköy Rıhtım ve Kalamış Parkı olarak belirlenen taraftar alanları ile ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Taraftar alanı olarak Kadıköy Meydanı'nda, Deniz otobüsleri iskelesinin sol tarafında bulunan boş alan ve bitişiğinde bulunan otopark alanı taraftar alanlarından birisi olarak belirlendi. Kalamış Parkı'nda ise; marina ile spor tesisleri arasında kalan bölge halı sahalar dâhil olmak üzere taraftar alanı olarak seçildi.

Aralık ayında, UEFA Kupası sponsorlarından Carlsberg, Nike, Vodafone, Intersport, Santander, Toyota ve Canon'un yurt içi ve yurt dışı yetkililerinin katılımıyla birlikte gerçekleşen toplantılarda sponsorlara taraftar alanları ile ilgili bilgiler verildi.

15 Ocak 2009 Perşembe

Ayıbın Daniskası

Bu yazıyı ben değil comche'nin yazması lazımdı belki ama hem fazla yazı girmeme alışkanlığına hem de bu duruma sinirlenmesine yoruyorum.
Yükselme grubu maçları perşembeleri oynanacak olması belki bana koymaz ama Memur olan comche'yi fena etkilicek.Aylardır hayal kurduk bu mu ulan hayalimizin karşılığı?
Ayıptır günahtır.İnsanların aşklarını para karşılığı satmak hiçbir klubün insiyatifinde değildir.

Fuck Endustrial Football...

13 Ocak 2009 Salı

Asker


Yemin etti, onbaşı oldu bizim ki...

Ev


25gün uzak kaldım Burgazdan. Ne kadar yorulduğumu buraya dönünce anladım. Bazen buraya laf söyleriz falan ama çok özlemişim.Şimdi özlediğim bişey kaldı. comche beni bira içmeye götür.

10 Ocak 2009 Cumartesi

Geç Kalmış Oyun

Çocukken elimizde tüfek o koltuk senin bu koltuk benim zıplarken, oyun oynuyorduk. Çocuktuk işte. Büyüdük bitti mi sanki? Koca koca adamlar yeşiller içinde koşturuyoruz sürünüyoruz, "geç kalmış bir oyun" u oynuyoruz. Evet Volkan Entep'ten bildiriyor. Evci izni alıp şu anda bir internet kafeden bu yazıyı yazıyor.
Sabahın köründe karşınızda Nur Dağları, revirin önündeki kocaman palmiyeler aynı Hollywood manzarası diyorsunuz ama bunu söylediğinize anında pişman oluyorsunuz. Dağdan esen ayaz her yerinizi donduruyor. Len ne holivudu bildiğin Islahiye diyorsunuz. (Belediye başkanı olsam Nur Dağları'na ISLAHİYE yazdırırdım çok afilli olurdu.)
Alayımız. İmkansızlıklar alayı. Babalarımızın amcalarımızın anlattığı askerliği yaşıyorum resmen. (Comche'ye selam olsun kuru üzüm neymiş kahvaltıda, reçel neymiş. Sıkıyorsa ayakkabı boyası sürülmüş siyah(!) zeytin yesin.) Bu kadarını da beklemiyordum açıkcası. İlginçtir alıştım her şeye.Yemeklerin kötülüğüne, kaloriferlerin yanmamasına, alayda sıcak hiçbir yerin olmamasına, kantinin belli saatlerde açık olmasına, açık olsa bile istediğiniz şeyi bulamamaya, ellerimin soğuktan davul gibi şişmesine... Bana bundan sonra Trakya ayazından kimse bahsetmesin. Soğuk koğuşta yatmaya o kadar alıştım ki ısı bir derece oynasın bana sıcak geliyor. Alıştım. Bir diğer tabirle mala bağladım :)
Ve dün yemin ettim. Artık usta askerim. Şafak mafak sormayın saymıyorum! Mayıs'ı gördüm mü başlarız saymaya... Zaman geçiyor nasılsa.
Burada yaygın bir söz var onla bitirmek istiyorum: "Yapçak hiç bi şey yok!" Her yakınmanın arkasına dayıyoruz şu cümleyi, rahatlıyoruz.
SEVgilerle

9 Ocak 2009 Cuma

Fikstür

22.01 Pursaklar-Lüleburgazspor
29.01 Lüleburgazspor-İzmirspor
05.02 Lüleburgazspor-Tepecik Bld.
12.02 Tavşanlı-Lüleburgazspor
19.02 Lüleburgazspor-Ankara Demirspor
26.02 Göztepe-Lüleburgazspor
05.03 Lüleburgazspor-Kahramanmaraşspor
12.03 Hatayspor-Lüleburgazspor
19.03 Lüleburgazspor-Bafra Bld.

8 Ocak 2009 Perşembe

Devam

Kar yağıyor, o oluyor, bu oluyor, sınava giriliyor, çıkılıyor, yılbaşı kutlanıyor, alkol alınıyor, üşünüyor, çok üşünüyor, kütahya hala devam ediyorrr...

Yükselme Grubu kuraları Cuma günü saat 14:00'te çekilecektir...

Kötü haber ise maçların iddaa'ya girebilmesi için perşembe oynanacağı söylentisi...

5 Ocak 2009 Pazartesi

Doğum Günün Kutlu Olsun..!


Bu sabah yine elim telefona gitti. Sana mesaj yazmak istedim. Her Sene 6 Ocak'ta olduğu gibi bestelerin birini çevirip sana doğum günü mesajı olarak yollicaktim. Her sene olduğu gibi bir gün evvelden hazırlıklara başlamalıydım. Fakat ne mesajı yazabildim ne de beste değiştirebildim. Kelimeler cümleler boğazıma düğümlendi sadece telefona bakakaldım öyle..

Yokluğuna alışamadık be Kardeşim..!!!

Doğum günün kutlu olsun...



4 Ocak 2009 Pazar

Son Dakika...

Gerek sınav dönemi olması, gerek yılbaşında fazla kaçırmalardan dolayı uzak kaldık bayağı...
Nasılsa Burgaza dönünce açığı kapatarız.
Yükselme Grubu maçlarının 24Ocakta başlayacağını yazıp gene çekelim kendimizi...

Elf...


İyi seneler...