5 Eylül 2010 Pazar

3Puanla Başladık


Öncelikle havanın ne durumda olacağını bilemediğimizden kendi yerimize gitsek mi napsak dedik ama sonunda kendi yerimizde karar kılıp maça girdik. Stada girdiğimizde takımlar sahaya çıkıyorlardı. Arsinspor'un formaları gören Öner Abi'nin yorum; aha Tekirdağ istiyodunuz geldi. :)

Geçen sene bol bol yakındığımız biz neden kendi renklerimizde sahaya çıkmıyoruz feryadı belkide duyuldu ve sahaya bildiğin parlayan ve her görenin hayran olduğu yeni parçalı formalarımızla çıktık. Bu sene formalarda bir değişiklikte 1'den 11'e kadar giymemiz.



Takıma gelirsek geçen seneden sahada solbek Levent, ortasahada Cabir ve Semih,sol kanatta da Mehmet Ali vardı.

Kalecimiz Güray yan toplarda biraz zayıf olmasının dışında çok fazla atak gelmemesi nedeniyle cepheden nasıl olduğunu bu maçta tam çözemedik ama Türk kalecilerinde olmayan bir özelliği var. Kalesinden oyunu çok iyi görüyor. Saha içinde arkadaşlarına çok yardımcı oluyor yerleşim konusunda. Ayrıca degajlarıda öyle orta yere dikmiyor. Direkt olarak adama atıyor.

Defansa gelirsek, sağbekte yeni transferimiz olan Ziya'yı çok beğendik. Bindirmeleri ve sağlamlığı çok iyiydi. Her pozisyonda ayakta kaldı. Bir kere kademe hatası yapıp adamını kaçırdı o kadar. Solbekte Levent geçen seneki gibi istikrarlı. Mücadelesine her durumda devam ediyor. Stoperler olan Yusuf ve Birol birbirlerine uyumları pek yok gibiydi. Hele ki Birol'un yanında Yusuf çok sırıttı. Kariyerinde ilk profesyonel maçına çıkan biri olarak. Ki kendisini kaptan yapmışız, anlamadım. Sonuç olarak defansın kanatları iyiyken, göbeği pek güven vermedi.

Ortasaha ise Cabir ve Semih ile bildiğin taş gibi olmuş. İkisi de kendilerini çok geliştirmiş. Semih geçen senelerde de kalitesini belli ederken, geçen sene başlarında çok eleştirdiğimiz Cabir oyununu çok geliştirmiş. Gol de zaten Cabir'in oyun görüşü sayesinde oldu. Kısacası Cabir ve Semih ile çok iyi bir defansif ortasaha ikilimiz var. Yeni 10numaramıza gelirsek Serdal'a hersene Ahmet Aytokan'ı arıcaksınız deseler inanmazdım. Tamam bişeyler yapmaya çalışıyor ama o yapana kadar mevsimler değişiyor. Biraz hızlı ve tektop oynarsa bişeyler olduğu belli kendisinde.Kendisi forvet arkasında oyun kurucu olarak oynadı bu maçta. Kanatlara gelirsek geçen seneden kalan Mehmet Ali ilk 45 dakika oyunda kaldı. Karşısında bulunan sağbek bayağı sert ve etkiliydi. İlk yarı boyunca sol kanatı kullanmamıza rağmen çok bir üretkenlik sağlayamadık. Sağ kanatta oynayan Mehmet ise ilk bir iki hareket yaptıktan sonra kondüsyonun yetmeyeceği belli oldu ama 90dakika sahada kaldı. ve ikinci yarı kendisi kayıplardaydı.

Forvete aldığımız yeni transferimiz ise Ziya. Kendisi enerjisini rakiple uğraşmaya veya hakeme laf atmaya uğraşmasa daha verimli olur. İlk yarıda kendi çabasıyla yarattığı gol pozisyonunda ve Mehmet Ali'ye alda at dediği pozisyonda kalitesini belli etti ama ayakta dursa daha da iyi olacak. Ben kendisini ilk çıktığımız sezon devre arasında aldığımız Kadir'e benzettim ama sonu Hulusi gibi olacak gibime geliyor. İnşallah ben yanılırım.

İkinci yarıda oyuna girenlerden Samet hala yavaşlığı ve kilolarıyla dikkat çekiyor. Sol kanatta sonradan oyuna giren Muhammed ise hızlı bir açık. Ki golü de attığı pozisyonda rakibini altıpasta geçip kaleciyi yanıltıp golü atması başka birşeyle açıklanamaz. Geçmiş kariyerine bakınca A2 takımları ve Süper Genç'te bolca gol atmış olması kendisinin gole yatkın olduğunun göstergesi. Daha 18 yaşında. Çok beğendim kendisini.



Takım analizinden sonra maçı da az biraz yazalım. Arsinspor hücum üretkenliğinden çok sağlam takım kurmaya özen göstermiş. Yaratıcı tek hareketleri yok maç boyunca. İlk yarıda bizim biri Ziya ile biri de Ziya'nın altıpasa kestiği topta Mehmet Ali ile yakaladığımız iki net pozisyonda gol diye ayağa kalktık ama olmadı.
İkinci yarıda ise sürekli ilerde basan takım olduk. Serdal biraz daha atik olsa devre başında oyunu koparırdık ama kısmet Serdal yerine oyuna giren Muhammed'in atacağı goleymiş. Ama golde Cabir'in topu solda bomboş olan arkadaşını görüp verdiği pas çok iyiydi. Oyuna yeni girmiş olan Muhammed'de ilk topla buluşmasında golü yaptı.

Takım tecrübe kazandıkça daha iyi olacaktır ama defans hattı pek güven vermedi. Daha izlemek lazım takımı. Birkaç maç sonra ortaya çıkar bu sene ne olacağımız.

2 yorum:

maraton39 dedi ki...

abi dediklerin olmuş parçalı muhteşem

prekazi dedi ki...

parçalıyı alabileceğim biryer var mı ?
nerden satın alabilirim ?
gerçekten harika