30 Mart 2011 Çarşamba

Eskiler Yeniler, Hiddink'in Kafası Hala Karışık


Bu İstanbul trafiğinde önemli zamanlarda istediğin yere yetişmek imkansız gibi bir şey! Maslak'tan 18.30'da çıkıp 20.30'daki milli maça zamanında yetişemedik. Maçın ilk 30 dakikası yok yani bende! Radyodan dinlemeye başladığımız (üstelik stadı yarım saat boyunca sıkışan trafikte izleyerek) maçın ilk 10 dakikası çok baskılı olmuş(tu.) Ancak biz stada girdiğimizde Arda golü henüz atmıştı. O yüzden o hengamede maçı anlayana kadar ilk yarı bitti. İlk yarı bitmesine yakın, ortasahada bir şeyin eksik ya da yanlış olduğunu düşündüm ama çözemedim tam olarak! (Bu arada ilk yarıda yağmur çok tatlı yağıyordu.)
İkinci yarı başlarında sorunu çözdüm. Hiddink selçuk ve Nuri'yi defansif ortasaha olarak başlatmıştı ancak maçın devamında Nuri'yi biraz ileri çekerek, ortashaha kurgusunda değişiklik yapmış. Haliyle bu kourgusal değişiklik iki oyuncu arasında sık sık top kaybına yol açtı maç boyunca... Ancak mehmet'in bu ikili önünde, daha serbest oynaması; ortasahada zaman zaman boşluklara yol açtı. İkinci yarı stresin arttığı dönemde Allah'tan Avusturya tehlikeli ataklar yapamadı ve bizim de işimize yaradı bu çünkü 70'ten sonra ortasaha direncimiz gittikçe zayıflamış, kanat hücumcuları Hamit ve Arda oyundan düşmüştü. İkinci gol semih'in çok güzel pasında, doğru yere hareketlenen Gökhan ile geldiğinde Avusturya maçı çeviremeyeceğini anladığında, kemik sesleri çıkartmaya başladı. Penaltı ise doğru karardı. ne olursa olsun koşan oyuncunun önüne kolunu çıkartmayacaksınız. Akıllı hücumcu tabiri caizse penaltıyı böyle alır. Tabii Volkan'ın doğru köşeyi bulması ve penaltıyı çıkartması da; onun yeteneklerinin bir gösterisiydi. (Bir de karakteri zayıf olmasa Volkan'ın..)

Maçtan önce kadroya baktığımda erken yorumum; milli takımın formsuz oyuncuları (Arda,Hamit ve Hakan) ile yenileri ile zorlanabilecği yönündeydi. Nitekim Arda Ve Hamit'in 60'tan sonra oyundan bariz bir şekilde düşmeleri, Hakan'ın kademe hataları ve oyuncuları kaçırması bu yorumumu haklı çıkardı!

Hiddink'in kafası karışık ancak formsuz oyunculara sırf güveniyor diye bu kadar şans vermesi doğru değil! Nitekim milli takım en formda ve en iyi oyunculardan oluşmalı bana göre... Nasıl ki bugün 2 yeni oyuncumuzun sahada olduğu bir milli takım izlediysek, formsuzlar da kenarda oturmalı. Ve bence en önemli eksikliği Hollandalı'nın oyunu Nuri üzerinden kurmaması... Dortmund'da ortasahanın ortasında, ileri yönelik bir oyun oynuyorsa; milli takımda da aynı şekilde oynatılmalı.Elimizde böyle bir değer varken defansif ortasaha pozisyonu Nuri'nin yeteneklerini kısıtlıyor!

Son olarak, bugün tribünler müthişti (demek ki isteyince oluyormuş) sahaya yabancı madde atana kadar! Kardeşim biz ne saçma bir milletiz! Takım 2-0 önde, her şey istediğimiz gibi gidiyor; sen sahaya bayrak sopası atıyorsun! Ortamı fol yok yumurta yokken geriyorsun! Saçmasın, salaksın...

3 haziran'daki Belçika maçını kaybetmediğimiz takdirde bütün korkular biter. Haydi bakalım...

Hiç yorum yok: