10 Mart 2011 Perşembe

Halısaha Maçı Desem...

Siz hiç 0-0 biten halı saha maçı gördünüz mü? Ben gördüm bugün Babaeski'de... Lüleburgaz ile Kırşehir arasındaki; profesyonel futbolun inceliklerinden(!) enstantaneler izledik. Topu cezasahasına götürmekten aciz Kırşehir ve ona 2-3 topçusu hariç uyan bizim takım! Dışardan biri izlese şu maçı; "iki takımda küme düşmemeye mi oynuyor?" diye sorardı. Oysa biz play-off'u hedefleyen bir takım değil miyiz... Neydi bugünkü maç tam bir fiyasko! 2 gol pozisyonuumuz var koskoca maçta... Maç başlayınca rehavetten ya da rakibi hafife almaktan gol bulamıyoruz diye düşünürken; ilerleyen dakikalarda neden gol bulamadığımız belli oldu: Başkan kontenjanlı Emre Atalı ve Denizli Belediye'den bedava aldığınız Gökhan (o da enteresan bedava aldığın adamla 2 yıllık falan sözleşme yaparsın; bizimkiler mayıs ayına kadar sözleşme yapmış)! birileri çıkıp anlatsa bana bu 2 adamın takımda ne işi var diye, sevinirim. Bir forvet düşünün bir tane kafa topu alamadı, 2 li mücadelelerden yenik ayrıldı (üstelik Kırşehir stoperleri çok kötüyken); haliyle onun eksiklerini kapatmak için arkasında oynayan adamlar aşırı yoruldu.Emre Atalı'yı anlatmayacağım; onu zaten herkes biliyor bu takımda nasıl oynatıldığını!
Bugün takımın iyileri Cabir ile Semih'ti...Cabir gerçek yerinde (ortasahada) oynayınca, iyi işler yapıyor. Ahmet Hoca sen bu çocuğu geçen sene stoper oynattın di mi? Hay ben senin...
Destek istediniz Başkan, bugün bu soğukta 20 km yol yaptık geldik! BU takım için mi destek istiyorsunuz bizden! Terbiyesizliğin sınırını aşan topçularınız, taraftarla maç sonu diyaloğa giren kadro dışı topçularınız, bu takımda neden oynadığı belli olmayan ve futbolun en basit hareketlerini bile yapmaktan aciz topçularınız... Evet bunlar sizin topçularınız! Türkiye'nin 4 bir yanından adam getirdiğiniz; Trakya çocuklarının oynamadığı bir takım! Evet bu da sizin eseriniz!
Bizi play-off için heyecanlandırıp, neredeyse küme düşmüş takımlara puan vererek; germeyin! Kendi adıma söylüyorum ben çok sıkıldım bu işten.Ya adam gibi bir teknik heyet ve futbol takımı kurun! Ya da bırakın gidin! Elbet bulunur bu takıma sahip çıkacak birileri... Geçmişte olduğu gibi! De haydi...

Not:Babaeski'nin çimi de maşallah çok güzelmiş! Bizim çimlerle kötülükte kafa kafaya
yarışır! Bizim orada ne işimiz var TFF?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadasım guzel yazdıgını dusunuosun kı uzun zamandır da okurum yazını... Ancak bıseylerden keısn olarak bılgın olsun kı ona gore konus... Gecen sene cabır neden stoper oynadı orda oynadıgı ıcınmı yada adammı wardı da oynadı... Gecen sene stoperlerın olmaması olanların sakatlanması we kadro yetersızlıgı yuzunden cabır stoper oynadı... Nedne bu sene hıc bu mevkıde dgldı... Onun ıcın once sawundugun seyı tam bıl we ona gore sawun guzel kardesım... 5 kısıyle baslayan kadroyu bugun buralara kadar getırmıs bı ekıp war yermeye gelınce herkes bunu yapıo ama tebrık durumunda sdce boyle dewam denılıp duruluo... Emege saygı kısısellestırmektense asıl sorunu tam ogren ne hoca ne futbolcusu...

tierra dedi ki...

Sevgili "adsız" kardeşim; öncelikle bilmem farkında mısın ama burada yazan 2-3 farklı yazar var ve ben bu yazıyı yazdığım için dediklerine ben cevap vereceğim. O dediğin öyle olsaydı, (Cabir'in stoper oynaması) geçen sene 20'ye yakın fazla maçını izledim Burgaz'ın (içerde dışarda)... Sezon başında da Cabir stoperdi, ortasında da... senin dediğin sakatlıklarla ilgili olsa 2 maç zorunlu olarak oynar, sonra kendi mevkisine dönerdi. (Harry Kewell bile Galatasaray'da sol bek oynadı zamanında ama 2 maç) Kaldı ki bu çocuğun kumaşı iyi ama yeri orası değildi. Allah aşkına o fizikle bu çocuk stoper nasıl oynatıldı zamanında, hiç ona kafa yordun mu?
Kadro 5 kişi ile yola çıkmış; neyle çıkacaktı? her şeyi hazır 18 kişilik ana kadrosu belli olan bir takımla mı? Beyler 3.ligdeyiz (hatta artık 4.lig diyebiliriz), bu ligin karakteristik özelliği budur. yap boz,boz yeniden yap!

Ben yermem eleştiririm; olumlu da olur, olumsuz da... O yüzden hiç kimse ile kişisel problemim yok! ama sen kendini bile kişileştirememişin; "adsız" sın hala... Ve dilbilgin berbat, imlan da... Türkçe Öğretmenlerin senin bu yazdığını görse oturup ağlar!