7 Ekim 2011 Cuma

Çünkü Biz


"Futbol pasa dayalı basit bir oyundur"u bir Alman söylemişti bilmem hatırlar mısınız? O Alman'nın adı Jupp Derwall'di ve bu oyuna biraz daha hız ve görsellik katan bir Hollandalı ise şöyle demişti:"Futbol basit bir oyundur ancak zor olan basit oynamaktır" O Hollandalı kim miydi? Tabii ki Johan Cruyff'tan başkası değildi!

Bu akşam bu basit oyundan incelikler sundu Almanya ulusal takımı ve biz de seyrettik! Üstelik basit ve ayağa oynamayı beceren adamlar çok gençti: Müller,Götze gibi... Yani yaşla ilgisi yoktu basit oynamanın, karakter meselesiydi! Amaç golse goldü,yenmekse yenmek... Bizim karakterimiz ise , bu ülkede sporun yaygınlaştığı yıllardan beri aynı! Son dakikacılık, kahraman yaratıp onlara tapmamız...

Hiçbir varlık gösteremedik bu gece! Evet Almanlar bir kez daha çok iyiydi çim sahada ama biz bu kadar kötü olmamalıydık! Bize yeten en az 4 puansa onun ilk adımını bu gece atmalıydık! Kontrol futbolu dedikleri saçmalıktan silkinip, gol ve goller bulmalıydık!

Marka değeri dediğiniz şey önce uluslararası arenalardan geçiyor... Türk'ün Türk'e propagandasından ,o olmazsa, bu olmazsa batardan geçmiyor Türk futbolu...Fundemental eksiklikten geçiyor! Yoksa yetenek her yerde yetenek... Biz yetiştirmekten, desteklemekten çok baltalamayı ve aşağıya çekmeye çalışıyoruz! Çünkü biz sapına kadar Doğuluyuz!!!

Hiç yorum yok: