14 Eylül 2008 Pazar

Bilmediğin Şeyi Kazanamazsın!


TFF 3.LİGİ

2008-2009 sezonunda TFF 3.Ligi, 5grupta aşağıda yazıldığı şekilde oynanır:

1-Kademe Müsabakaları

Kademe müsabakaları beş grupta toplam 51 takım arasındaçift devreli lig usulüne göre oynanır.Kademe müsabakaları sonunda grubunda bir ve ikinci sırayı alan toplam on takım yükselme grubu müsabakalırına katılmaya hak kazanır.

2-Yükselme Grubu Müsabakaları

Yükselme grubu müsabakaları on takımın katılımıyla tek grupta çift devreli lig usulü oynanır.Müsabakalar sıfır puanla başlar.
Yükselme grubu müsabakalrı sonunda bir,iki,üç ve dördüncü sırayı alan takımlar ile aşağıda belirtilen Eleme müsabakaları sonunda tespit edilecek iki takımda dahil olmak üzere 6 takım TFF 2.Ligine yükselir.

3-Klasman Müsabakaları

Kademe müsabakaları sonunda bir grupta 3-11, dört gruptada 3-10 sırayı alan toplam 41 takım arasında 5grupta çift devreli lig usulüne göre oynanır.
Müsabakalara kademe müsabakalrından alınan puanlarla devam edilir.
Klasman müsabakaları sonunda 8takımlı dört grupta son iki sırayı alan ve 9takımlı bir gruptada son üç sırayı alan ve 5grupta toplam 11 takım illerindeki Mahalli Amatör Lige düşerler.

4-Eleme Müsabakaları

TFF 3.Ligi Yükselme Müsabakaları sonunda 5,6 ve 7. sırayı alan 3 takım ile Klasman müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırayı alan 5takımın katılmasıyla toplam 8 takım TFF 2.Ligine belirleyecek ve bu müsabakalar sonunda 2 takım daha toplam 6takım TFF 2.Ligine yükselicektir.
Eleme müsabakaları;
Kur'a usulü ile,
TFF tarafından belirlenecek saha veya sahalarda,
Tek maçlı eleme usulü ile oynanır.
Müsabakalar sonunda 2takım daha TFF 2.Ligine çıkmaya hak kazanır.

Hiç yorum yok: