21 Eylül 2008 Pazar

Yağmurla Gelen Yeşillik-Kırmızılık :)


Kim derdi bir gün Lüleburgaz’da maç izlemek için biletleri 2-3 gün öncesinden alacağız, stada girmek için 1 saat öncesinden kuyruklarda bekleyeceğiz… Ama o gün bugünmüş! Lider başladığımız maçı 3 golle lider tamamladık. Liderlik o kadar önemli değil diyenlere o zaman ufak bir maç analizi yapalım. Takımı izleyebildiğim 2 maçta da en çok göze çarpan kanat akınlarının etkili ataklara dönüşmesi ve ortasahada Başar’ın ileri uçta da Erçağ’ın gayretli oyunları. Peki kanatlar etkili atak yaparken iyi çalışıyor mu? Şimdilik hayır! Açıklar defansif olarak çok etkisiz, hücumda da ikinci yarılar oyundan düşüyor. Sağ açıktaki topçuyu ismen tanımıyorum ama sol açığı çok iyi tanıyorum:Ulaş! Ben bu çocuğa alışamayacağım. Şimdilik işler iyi gittiği için acımasız yorumlar yapmayacağım. Erçağ’a bir gün ayrı bir başlık açmak gerek! Ama şöyle hayat hikayesi, oynadığı takımlar, örnek aldığı futbolcular kim gibi… Blanka’ya bu konuda gollük bir pas atıyorum böylece. Erçağ için şunu söylemeyi bir görev bilirim: “Bu çocuk futbolu seviyor!”
3.Lig iyice amatörleşirken -oynanan oyunun kalitesi- güzelleşiyor mu ne? Tadı yıllarca önce yiten şehir ve semt takımlarının bunda payı büyük bence! Ninenizin yaptığı kıymalı böreğin tadını çağırmak gibi bir şey bu! Yağmur yağıyor hava eylüle göre oldukça soğuk ama tribünler dolu! Bu ancak eski tadlarla ilgili. Bugün yüksek meblağlarla kurulmuş, bazıları (eski Oftaş yeni Hacettepe, Ankaraspor,İstanbul Belediye) Süper Lig’de oynayan takımların seyircisiz ve stadsız(!) olmaları profesyonellikse bırakın biz şehrimizde amatör takılalım… Bazen ruhlar çağrılır ya spor sayfalarında, biz varolan ruhumuzu koruyalım!
Çarşamba gününden itibaren 8 günde 3 maç yapacak Lüleburgaz! 2 kere İstanbul deplasmanı tam ortasına bayram günü 8 Kasım’da Yıldırımbosna maçı… Üsküdar Anadolu ve Tepecik maçlarından az puan kayıpları ile dönersek, bence play-off’a yer ayırtırız. Yani klasik deyimle önümüzdeki maçlara bakıcaz…

1 yorum:

blanka dedi ki...

Yükselme grubu diyorum, Göztepe diyorum!
Yakın o günler!