18 Ağustos 2009 Salı

Ankara Ne Kadar Güçlü Olacak?


Ankaragücü ve Ankaraspor aynı çatı altında birleşmek için anlaşmaya varmışlar. 23 Ağustos'taki Ankaragücü kongresinde birleşme olucakmış.Sebep Ankara'dan şampiyon çıkarmakmış. Ama neden şimdi?De sezon başında değil? Lig kaç takımla oynanıcak? Bunlar şimdi cevap bekleyen sorular!!!

8 yorum:

celine dedi ki...

neden şimdi : mevcut yönetim bu kadroyla ankaragücünün ikinci lige düşmesinin kesin olduğunu ''şimdi'' farkedebildi de ondan.bir diğer ifadeyle ''g.tleri tutuştu'' çünkü 100üncü yılında bir takımı küme düşürürseniz o taraftarlar size aldığınız nefesi haram eder.

lig kaç takımla oynanacak : arkadaşlar biz ANKARASPOR İLE birleşmedik. sadece işlerin oldukça kötüye gittiğinin anlaşıldığı mke ankaragücü klübünün yönetim kUrulunda artık ankara büyükşehir belediyesi'nin her türlü iktisadi ve sportif desteği hissedilecek o kadar.

''belediye takımı oldunuz lan haysiyetsiler'' diyen denyolara cevabı şimdiden vereyim : yıllarca bu ülkenin BAŞKENTİNİN kökleri kurtuluş savaşı imalat-ı harbiye kurumuna dayanan bir takımı olduğu niyeyse unutuldu , her yıl küme düşme korkusu yaşamaktan ve hüsrana uğramaktan bıktık usandık.bizi yönetim kurulunun siyasi geçmişiyle değil de oynadığımız futbolla eleştirin bi zahmet.

''şu maçta şu taktik hatalar yapıldı şu önlem alınmalı'' deyin önümü iliklerim.
amaaa, ''satılmış herifler melihin egosunu tatmin ediyorsunuz'' derseniz size bir gün 19 mayıs'a gelmenizi ve ordaki taraftarların gözlerindeki başarı hasretini bir görmenizi tavsiye ederim...

tierra dedi ki...

sabah ben de öğrenmiştim bu olayı! bir düşündüm yazayım mı diye ama vazgeçtim... ki vazgeçerek iyi yapmışım! bir takımın başarıya hasret olması ile "futbolun" değil "rantlarının" peşinde olan bir ailenin aynı paralelde olması... ikisi farklı şeyler! birleşme falan değil ankarasporun içini boşaltalım, ankaragücüne destek olalım.. peki yapalım sonra? sonrası şu ki ligi baştan aşağı şaibeli duruma sokar! bundna böyle ankaraspor gençlerle oyanayacaksa, diğer takımların ankarasporla olan maçları ne olacak? peki federasyon bu konuda ne diyecek? ankara gene karışık yani!

celine dedi ki...

zaten halihazırda bir klübün başkanı olan bir adamın başka bir klübün yönetimide doğrudan aktif rol alması durumunda federasyon olaya müdahil olur , melihin kendisi değil oğlu geçecek diye söylentiler var , yani sırf resmiyet kıllık yaratmasın diye!!ama kaynak hala aynı her 2 ankara takımı içinde.

ankarasporlu topçuların valizlerini hazırlayıp beştepe tesislerine akın ettikleri falan yok , ortada ''şu şu futbolcuyu beleşe vereceğiz'' gibi bir vaat de yok.sadece finansal destek var.

rant , futbol ve başarı hırsının ''anlaşılmaz'' paraleli öyle mi...melih gökçek yıllardır ankara'nın belediye başkanı ve tabiri caizse bu süre içinde ankaranın anasını bellemiştir.değil 3 yıl 33 yıl daha bu şehirde saltanat sürecek bir istif yaratmıştır ve ne mansur ne de karayalçın bu adamın tahtını sarsamaz , ankara'nın gelir düzeyi düşük semtlerine gidip oradaki gecekondulara bir konuk olun.size güvenparkın 20 yıl içinde nasıl değiştiğini gözyaşları içinde anlatırlar ama sen desenki ''bre amca bu saydıkların çağın getirdikleri kim olsa yapardı'' sana cevap veremez çünkü sorunuz onu alakadar etmez , o ''ölümüne melihçi''dir.demek istediğim melih gökçek'in ne ranta, ne de geleceği için sağlam siyasi/sportif hamlelere ihtiyacı var,bu olay sadece bireysel bir hırs meselesi oğul gökçek için.zaten ''rant'' peşindeki bir adam niye 20 milyon dolar borcu olan bir takıma ligin ikinci haftasında kucak açsın ki?hele hele bu adam i.melih gibi üçkağıtçının önde gideni ise...

ankaragücü taraftarı cemal aydın gibi bir futbol düşmanının ve onun oluşturduğu takımların kahrettiği kansere yakalanma riski yüksek bir gruptur.size oradan tuhaf gelebilir ama konyaspor'a 3-1 yenildiğimiz maç sonrası stad çıkışında 35-40 yaşları arası bir adamın ''allahım bu taraftara gülmek nasip olmayacak mı'' diye hüngür hüngür ağladığını gördük biz.insanlar başarıya aç ranta değil , uzuuun yıllar yaşanmış ve teyit edilmiştir bu durum (birkaç tribün lideri goygoycu ve sonradan görme yöneticiler hariç tabii :D )

jurgen röber ediz'i kelepire ankaragücüne yollar , iki takımın maçında da sahaya 7 tane ortasaha oyuncusuyla çıkarsa o zaman şaibeden bahsedersiniz.

ama tepkiniz inanınki gayet normal , haldun üstünel gidip -farzımisal- diyarbakırspor'a yardım sözü verse be de nooluyo lan bu ligde derim.

blanka dedi ki...

Benim tahmin ettiğimden farklı birşey demiyor zaten Ankaragüçlüler. Onlar zaten Melih'i hiç sevmedi ama adam türlü düzenlerle yıllarca Ankaraspor ile başaramayacağı işi arkasında gerçekten gönül vermiş insanlar olan bir camia ile yapmaya çalışıyor. Keşke demek için çok geç futbol adına çünkü yıllarca ve hala belediye kulüpleri üst liglerde dolanırken bu ülkenin futbol değerleri Sakaryaspor ve Göztepe 2B'de oynuyorlar.
Zaten nasıl Hacettepe içi boş kimsenin gönül vermediği bir takımın kaçınılmaz kaderini yaşadıysa Ankarasporun da bu kaderi yaşayacağını bilen Gökçek'in kurnazca hamleleri bunlar.
Tabi genç leoparlar ne olacak bu durumda da diyebiliriz :)
2sene önce Sias ilk şampiyonluğa oynadığında çok istemiştim.Çünkü Türk futbolunun yegane kurtuluşudur bence 5.Şampiyon. Bunun yolu belki de bu birleşmeden geçicek. İnşallah herşey unutulur birgün de bizler Ankaragücünün şampiyonluğunu alkışlarız.

celine dedi ki...

melih ASAŞ Stadı'nı yaptırdı kendi yandaşını zengin etti , ankaraspor düşecekmiş falan hiç umursamaz.taa ikinci ligdeyken bile ankara bb spor melih için kendi şahsi hırsının ve keçi inadının (bkz:kılıçdaroğlu ile tv'de kapışması) bir yansımasıydı.

onca harcamayı sırf ''bu ülkede aklı başında çoğu benden nefret ediyor alın bakalım siz de ben de istanbul takımlarından puan alırım hahahah'' gayesiyle yaptı.

ankaraspor maçlarına bedava otobüsler kalkar , gelenlere bedava forma-atkı verilir ve maçlar 3tl-5tl arası bir fiyattan satılır.kazanç beklemezler ordan dediğim gibi.

melih ankara'da müsait bulduğu her şeyi allahına kadar sömürü ama futbolu sarkozy'nin sabah koşuları gibi düşünebilirsiniz.

tierra dedi ki...

hani şimdi sana entaresan gelebilir ama ben endüstiriyel futbola karşıyım, her zaman da karşı olucam! bunlar bu oyunu öldüren şeyler!!! gs'lı olmam bu düşüncelerimi de etkilemiyor takımımın yıllarca şampiyon olamaması da! bugün lüleburgazspor da bile laz başkan varsa ve bunu sadece futbolu sevdiği için yaptığını söylüyorsa... sadece gülüyorum acı ama gerçek!

tierra dedi ki...

gecekondu meselesine de gelince ..futbolun dışına düşelim! o senin dediğin türkiye'de siyasetin abuklaşmasından başka bi şey değildir!solun kucaklaması gereken gecekonduyu sağ kucaklar türkiye'de ve bundandır seçim zamanı sağ partiler neredeyse tulum çıkarır ama vaatler anlıktır... çünkü sağ özü itibariyle bir süre sonra sermayeyi düşünmek zorundadır! işte o ağlayan adam melih gökçek e oy verir ama sonra melih gökçek onun anasını ağlatır (bunu genel başkanlarında da çok iyi görebilirisin) sonra adam melih e söver ama 4 yılda bir melih onları gene hatırlar ve adam gene melih'e sarılır! bu döngü böyle gider...tekrar futbola düşelim: melih ankaragücünün başına geçer ya da oğlunu geçirir farketmez, her şey güzel olacaktır ama bir gün ankaragücü şampiyon olamaz ve melih gider 33 sene sonra olsa da... o zaman o adam gene ağlar ve başarıya gene aç kalır!

tierra dedi ki...

bu arada yanlış anlaşılmasın "gecekondu" her iki manada kullanılmıştır!!!