19 Kasım 2009 Perşembe

Çok SEvdik be BUrgaz*







Endüstriyel futbolun girdiği caddeler,sokaklar vardır bir de giremediği yerler... Bayrampaşa'nın bir sokağında Amcanızla buluştuğunuzda, eski günleri çeken ve eski günlerden uzaklaştıran şeyler vardır! İlki futbol heryerde futboldur, ikincisi futbol sizin anladığınız kadardır! İşte bu ayrımı çözdüğünüz yerde bir metroya atlar ve Bayrampaşa'ya gelirsiniz! İçinizde olan futbol sevgisiyle...Kartaltapeli Orça, semtin ve civarların en iyi top saklayan adamı... Benim amcam bu! Bayrampaşa Çetin Emeç Stadyumunu, belediye bizim elimizden alan diyen de kendisini... Zemin müsait, şartlar güzel,tribünler güzel ama ya futbolun gelişimi! Eski rakibini gören" Ooo, Orçe naber" diyen Bayrampaşa'nın eski futbolcusu? Amcamın hal hatır sorduktan sonra, sen ne yapıyorsun diye sorup; Bayrampaşa'nın transfer komitesindeyim demesi ve akabinde transfer edilecek futbolcularıın 5 tanesinin Rize'den ,birininin Ordu'dan diye saymaya başlaması...(Ve parantezi açıp hemen kapamaya çalışır gibi ; başkan Rizeli demesi) benimse kafamda bu çevrede hiç mi yetenekli çocuk yok diye kafamda birkaç top çevirmem...


Maç başlarken, Bayrampaşa sweati alan ve okuldan çıkan herkes maça gelmişti. Ancak 8 puanlı Bayrampaşa'da hiç kimse galibiyete inanmıyordu! Daha 1.dakikada Bayrampaşa defansının hatasını değerlendiren Deniz golü attığında, Bayrampaşa için ziller çalmaya başlamıştı! Akabinde baskısını yitirmeyen takımımız 2. golü Talha'nın şık golü ile buldu! Bu dakikadan sonra, biraz rehavete takılan Burgaz, Bayrampaşa'nın son dakikalarda bulduğu pozisyonları biraz da şansı yardımıyla savuşturdu! Futbol hatalar oyunu derim; o sırada B.Paşa 2 pozisyonu gole çebirebilse ilk yarı 2-0 değil 2-2 bitebilirdi! Ancak futbolun ilahları buna izin vermedi! Son dakikada hakemin B.Paşalı oyuncuya 2.sarıdan kırmızıyı göstermesi ancak kimsenin bu kartı ikinci yarı başlayana kadar çözememesi maçın enteresan noktası oldu!
İkinci yarıya 10 kişi başlayan B.Paşa yarı sahasında iyice baskılı oynayan Burgaza karşı bir karambol golü bulsada fazla dayanamadı ve kalesinde peşpeşe Talha'nın ve Uğur'un gollerini gördü! Maç 4-1 iken; Bayrampaşa 'da oynayan oyuncu sayısı; 8'e inmişti! Ve son gol de Ali Şan'ın ayağına çok güzel oturan topla geldi, ceza sahası dışından nefis atılan bir şutla...
Son olarak Ahmet Hoca'yı yine eleştirmek gerek! Ali Erdem'in bu takımda ne yaptığını bana birileri açıklasa, Hüseyin ile Talha'nın neder bu kadar geç oyundan alındığını açıklasa ve bu B.Paşa takımından neden 1 gol dahi yenildiğini açıklasa...Eminim bu açıklamaları kendine yaparsa, ilerisi için daha çözümsel şeyler bulabiliiz...
*Bayrampaşalı kardeşlerimden, etkilendiğim bu başlığı...

12 yorum:

maraton39 dedi ki...

yazın skor kadar güzel teşekkürler...

Adsız dedi ki...

1 gol niye yiyorsunuz hüleeeyyn :)

ferit :)

Adsız dedi ki...

çok güzel anlatmışsın ama hocayı neden eleştiricen onu anlamadım volkanım ali erdem kötü evt topçu deil benim gözümdede ama takım o değilki ondan hariç 17 kişi daha var bırak o kadar adamın içinde bi tane çürük yumurta çıksın ahmet hocayı eleştirmek çok yanlış olur bence 3. ligteki en iyi hocalardan biri hakkı ya bank asya yada 1. lig olmalı zaten sivassporu 1. lige çıkarmasından bu apapaçık belli...

tierra dedi ki...

biribncisi bu ali erdem takımın ahengini bozuyor! ahmet hocaya da gelince, ne yani eleştirmeyelim mi? maç kopmuş gitmiş sen hala en öenmli adamlarını oyunda tutuyorsun... üstelik o sırada 3 kırmızı kartın siniriyle bayrampaşlılıar kasaplaşmış... iyi hoca olup olmadığını lig sonu tartışırız...

Adsız dedi ki...

tierra iyi hoca olup olmadığını böle anlayamassın be kardeşim adamın elindeki mal bu daha fazlası yok napsın adam ayrıca sana bişi anlatayım talha 1-2 maç yedek kalmıştı sonra 1 maç kadro dışı ahmet erteme sorduk neden ? talha bu takımın en iyisi ne dedi biliomusun çok şımardı formdan düştü 1-2 maç oynatmıcam sonra kadroya alıcam düzelicek ve öylede oldu talha 3 haftada kaç tane gol attı sende çok iyi biliosun..ayrıca demişti kasım ayında üstteki takımlar puan kaybedicek ve yine onun dediği oldu ve şimdi dediği tek bişey var geri kalan bütün maçları alıcaz bence ahmet ertem hakkında fazla bişey yazıp çizmeyin mahcup olursunuz..

blanka dedi ki...

bundan sonra icazet alırız eleştirirken.
Kardeşim burası blog. Kimseye bağlı değiliz. İstediğimizi yazarız.
Ki farkettiysen tierranın eleştirdiği şey takımın taktiği falan değil.
8kişi kalmış karşı takımın oyunu çirkefleştirmek adına ya da farkın daha da açılmasını engellemek adına oyuncularımızı biçmeye başlamarından dolayı bu adamların kenara çekilmelerini istemesidir.
Senin oyuncun maç 4-1 ken atacağı bir golle mi önemlidir yoksa bir hafta sonra vereceği bir arapası ya da atacağı golle mi?
Yenilen gol içinde takımın rehavete girmesi denmiş. Bişeyler başarılacaksa konsantrasyonla başarılır.
Biz daha 2-3maç izledikten sonra dedik zaten bu takım iyi diye.
Onun için 4maç üstüsteden sonra kalkıp ağız değiştirmeyiz.

tierra dedi ki...

sakin olalım, hatta mahçup da olalım, yeterki Burgaz kazansın üst sıralardan aşağıya düşmesin. benim bu eleştirileri yaparken ki, duygularım da bundan ibaret!

Adsız dedi ki...

1 tane oyuncu değiştirme hakkı kalmıştı sizce kimi alsın talhayı denizi uğuru hüseyini alişan ?? hangisini tierre ve blanka ??

blanka dedi ki...

haklısın kardeşim. bizi çıkarsın oyundan. boşver sen. ama bize ismini bahşet lütfen.

tierra dedi ki...

bir değil iki oyuncu değiştirme hakkı vardı o bir ayrıntı... ikincisi isimsiz takılmanın bir anlamı yok! biz nasıl ismimizle cismimizle o tirübündeysek,bu blogun sahipleriysek... bize de cevap yazanların ismini cismini isteriz!

Adsız dedi ki...

tamam tierra o zaman söle kimi alsın talhayı denizi uğuru hüseyini alişan ?? 2 değişiklik hakkı var bence hocayı eliştirmek huy olmuş sizde iyide olsa kötüde olsa bi müptezellik var belli hocalara karşı neyse kalın sağlıcakla... :)

blanka dedi ki...

Okuduğunu anlama problemin var sanırsam senin.
Yazıda adı geçen 2adam var senin ortaya attığın isimler geçmemiş yazıda. Kaldı ki biz müptezeliz senin tarzında yalaka değil.
Zamanında hasan al'a laf ettiğimiz için eleştirildik.
Bak hoca doğruları buldu diyoruz taktik olarak.
Ama diyorum ya okuduğunu anlama problemin var sanırsam. Tierra da yazmış bende tekrar yazıyorum.
Bizim ismimiz cismimiz belli. Tribünde yerimizde belli. Gelirsin adam gibi çözeriz derdin neyse.
Ha diyosan ki bende o medeni cesaret yok ben burdan adsız adsız sallamaya devam edicem. O zaman ona göre cevap yersin yakında.