4 Kasım 2009 Çarşamba

Şapkadan Tavşan Çıkarırken, Keli Göstermek


Maçı Beşiktaşlı bir büyüğümle onun evinde izleyip, kendi evime dönerken yolda post yazsam başlığı ne yaparım diye düşündüm. "Takke düştü kel göründü!" Ama bilgisayarı açınca Mert Aydın'ın Ntvspor'da başlığı aynı olunca, benden önce birileri davranmış dedim. şaka bir yana, Beşiktaş'ın maç öncesi saha dizilişi de (zorunlu nedenlere de bağlı olsa) maç başladıktan sonra oyundaki hücum varyasyonları da, akıl oyuncusu Mustafa Hoca'nın bu maçı kazanamayacağını gösteriyordu. Dzeko ilk golü atınca "fark olur " dedim! Oldu da... Ben müneccim miyim? Tabii ki hayır! Fink,Ekrem ve Uğur mücadele yönünden ne kadar iyi olsalar da, topu ileri taşıyacak özelliklere pek sahip değiller. Bu ortasaha anlayışı ile,Denizli yine şapkadan tavşan çıkarmaya çalıştı ama nafile! topu kim ileri taşıyacak? İleride taşıdığınız adamların, busezonki performansları da ortada. Golü kim atacak? Hasbelkader bir şeyler olucak da,da da da!

Tabata gelen topları yönlendirmede başarısız. Bana kalırsa da zaten ortasaha oyuncusu değil. Sezon öncesi 10.5 geyiği yapan basınımız, bu adamın 11 numara olduğundan bahsetmiyordu hiç! Ernst olsa bu ortasahada kaç yazardı, belki haneye bir gol! Peki geçen sene pas trafiğini iyi yönlendiren Cisse neden bu takımda kalmadı! Beşiktaş'ın sorunu çok açıkça ihtiyacı olduğu bölgelere değil zaten mevcut kadroda bölgelerinde iyi olan adamların yanına transferler yapması. Beşiktaş ne kadar mücadele gücü yerinde bir takım olsa da, bu hücum anlayışı ile bırakın Avrupa'da Türkiye'de de kayıp bir sezonu yaşar!

son olarak da kondisyonunu zayıf gördüm Beşiktaş'ın! Bu da ilerisi için hayre alamet değil.

Kuraların çekildiği gün bir başka Beşiktaşlı büyüğümle (kendisi futbolun kitabını yazmıştır ayrıca) rakı sofrasına oturmadan önce grubu değerlendirmiştik. İkimiz de ortak düşünceye sahiptik: "Bu takım büyük ihtimal sıfır çeker ya da puan alırsa da maksimum 4 puan alır demiştik!" O günden bugünleri tabii ki yine münecimle ilişki içinde olduğumuzdan değil, Beşiktaş'ın transferleri, vizyonu ve oyun anlayışı açısından değerlendirmiştik. İşte geçen sene şapkadan tavşan çıkaranlar, bugün o şapkanın altında bir kelin olduğunu da böylece göstermiş oldu!

3 yorum:

onur dedi ki...

maci izleyemedimde, iddaa oynasam wolfsburg a oynardim iyide orani vardi:)

heee kel goruncek takke duscek bisiy deil ki bu...

sampiyonlar liginde en son kim ne basari gormus bir turk takimindan?

kotu kotu kotu denilen kadro ligde havlu atti gozukuyor, sora 4 mac kazaniyor potada:)

4 mac kaybeder en alta iner, iste turkiye ligi ve kalitesi

tierra dedi ki...

öyle deme fenerliler çok kızar başkan :) avrupanın prensiydiler bi aralar, çeyrek final falan :)

Sinan Yılmaz dedi ki...

Çok iyi başlık olmuş