9 Eylül 2009 Çarşamba

Real Madrid vs Tenis

Aktif Tenis hayatini surduren ve bilinen en iyi uc tenisci; Roger Federer, Rafael Nadal ve Novak Djokovic. Suan aktif olarak tenis oynayan en iyi uclu ve US Open 2009 Finalinde 3 unden 2 sinin karsilascagini tahmin etmek zor degil. Korttaki muthis cekismelerine, ozellikle Nadal vs Federer, ragmen ozel hayatlarinda ucude cok koyu hatta fanatik derecede Real Madrid hayrani.

En fanatik sayabilcegimiz Rafael Nadal cunku defalarca tribunde ve sampiyonluk kutlamalarinda goruntulendi. Ayrica Iker Casillas ile yaptigi tenis maciylada hayirseverlik gosterisindede bulunmuslugu var. Asil ilginc tarafi ise Barcelonanin eski oyuncusu Miguel Angel Nadal'in kuzeni olmasina ragmen Rafael Nadal Barcelona'dan nefret ediyor, hos Barca'danda onu seven pek cikmaz herhalde.



Roger Federer'de hayranligini gizlemeyenlerden, defalarca kulubu ziyarete gitmis ve her gittigindede yeni bir real formasiyla geri donmus,tabi yeni real madrid yildizlariylada tanismis, ornekleri internette mevcut.


Novak Djokovic'te yasayan efsane Federer ve onun tahtini sallayabilcek tek aday Nadal gibi taraftarligini gizlemiyor, hatta Raul hayranligini heryerde dile getirmesinden ve Madridte yapilan Master Series maclarina Raul formasiyla cikmasindan sonra Ramon Calderon bir forma yaptirip 7 numaranin arkasina Djokovic yazdirir ve kaptan Raul'la birlikte formayi Djokovic'e hediye eder. Zaten suan US OPEN 'dada turlu sebeklikler yaparak surekli gundemde kalmayi basaran Djokovic icin formayla maca cikmak cok kolay olmustur. Sharapova elendikten sonraki gece, kendi macinin bitiminde Sharapovanin ses taklitlerini ve hareketlerini canli yayinda taklit etmisti, hatta bir takla atmadigi kaldi diyebilirim. Son 1 yilin en basarili ismi istatistiklerde, o da bunun getirdigi ilgiyi boyle hareketlerle katliyor.

Son olarak bu yazi yazilirken Nadal, Monfilsle muthis bir mac yapiyor. Ilk seti kaybetsede toparladi ve zorda olsa kazaniyor, yani kazancak gibi duruyor. Sakatlik oldukca yavaslatmis Nadal'i, bide ustune gecen mac karin kaslarindan sakatlanmis. Yazik diyorum, pek hazetmezdim kendisinden ama bu turnuva sempatim olustu. Mazlumlasmis biraz, birde hic US OPEN kazanmamis hatta final bile oynamamis. Umarim Nadal vs Federer finali olurda doya doya bir izlerim.

P.S> Izlerim demisken, kendimi yiyip bitirmekten vazgecip Federer vs Soderling Ceyrek Final Bileti aldim, yarin aksam once bayanlar ceyrek finali sonrada Federer vs Soderling macini izleme sansim olcak. Dunya gozuyle bir efsaneyi izleyecegim hemde eve 10 dkka mesafedeki bu senligi daha fazla kacirmamis olucam. Resimler facebookta, statusler Twitter'da olcak...


blankadan not: 500. post!!!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

barçalılarla samimi görüntüler

http://vamosbrigade.smugmug.com/Rafa-Pictures/2008-Off-Court/New-Niketown-Barcelona-03dec08/6750669_rE5kU#431203939_G2esR

tierra dedi ki...

güzel fotolar çek! bana yolla.. bir de madem gidiyosun izlemeye!!! güzel bir yazı bekliyorum, sadece maçı anlatma bana! sendne bi öykü istiyorum :)