8 Eylül 2009 Salı

US OPEN 2009


Cok gec kalinmis bir yazi dizisi olucak aslinda ama bir yerden baslamak lazimdi. Evimin yani basinda oynanirken gidip canli canli izleyemeyip tv den takip etmenin verdigi acidan olsa gerek, US Open sekizinci gunune girerken Blanka'nin uyarisiyla takiplerimi aktariyim istedim. Oncelikle surprizleri bildirmek icin cokta gec kalmis sayilmam henuz bugunu saymazsak 2 gundur surpriz sonuclar cikmaya basladi. Nadal ve Federer'den bahsetmenin henuz geregi yok, beklendigi gibi dorduncu tur maclarina rahat geldiler. Sakatlik biraz Nadal'i etkilemis, dizine cok yuklendiginde istediklerini yapamiyor ve adeta cildiriyor bazen ama gunden gune form tutmaya basladi. Federer ise artik yasayan efsane olmanin verdigi coskuyla yolunda devam ediyor. Onlara ilerleyen turlarda nasilsa gelicez.


Simdi dorduncu turun sonuna kadar neler oldu kisaca ozet geciyim, en buyuk surpriz bayanlar ceyrek finaline hic bir RUS sporcu kalamadi. Sharapova sakatligi yuzunden ilk gun zaten zor kazanmisti ve cok gecmedi Amerikanlarin yeni altin kizi Melanie Oudin'e elendi. 91 dogumlu genc kiz buyuk sukse yapti cunku henuz iki yildir turnuvalara katilabiliyor ve gecen sene US OPEN ilk turunda elenmis. Bu yil ise ceyrek finalde ve adindan oldukca soz ettiriyor. Yani Sharapova'ya meshur cigliklari yetmedi. Ikinci buyuk surpriz ise Roddick'in erkenden elenmesi oldu, John Isner'e elenen Roddick buyuk sok yasadi. Marsel Ilhan'i elerken Turk Tenisiyle dalga gecen spiker, John Isner Roddick'ide eleyince herhalde gidip Marsel Ilhan'dan ozur dilemistir. Bu arada Marsel Ilhan'ada tesekkur etmek lazim cunku hic degilse bu buyuklukte bir turnuvaya ilk katilan Turk oldu ve ikinci tura kalma basarisini gosterdi. Bu arada Roddick siralamada 5 inci, elendigi Isner'inse 55 inci oldugunuda hatirlatmadan gecmeyelim. Gordugum en ilginc maclardan biride Svetlana Kuznetsova ile Caroline Wozniacki arasinda bu aksam oynandi ve tiebreak'e kalan maci kaybetti derken can havliyle karsiladigi topun iceri dusmesi sayesinde Caroline Wozniacki kazandi ki bu da surpriz sayilabilcek sonuclardan biri. 90 dogumlu Caroline son 3 yildir artan performansini guclu Rus rakibini zorda olsa eleyerek surdurdu ve Ruslari uzun yillar sora ceyrek finallere bile getirmeden evine yolladi. Williams kardeslerden Venus turnuvaya veda etti, Roddick icin cok uzulmustu twitter'inda surekli moral veren yazilar yaziyordu, herhalde artik birlikte kafayi cekerler.Bu yaziyi yazarken izledigim macta ise favori Novak Djokovic rakibi Stepanek e karsi cok acik ara bir galibiyet aliyor.Andy Murray ve Robin Soderling'te fazla zorlanmadan ceyrek finale kadar geldiler. US OPEN bugunden itibaren cok daha heyecanli olmaya basliyacak cunku artik surprizler ve favoriler bulusmaya basliyor. Bende gunluk yazmaya calisicam tabi Avrupa Basketbol Sampiyonasi ve US OPEN arasinda gidip gelirken iyice tatil moduna girmisken umarim staj ve is basvurularimida surdurebilirim.

2 yorum:

tierra dedi ki...

sen iyice bana benzedin amerikalarda kızan :)

onur dedi ki...

valla buraya geldigimden beri ilk defa calismiyorum bir isim yok diye seviniyorum son gunlerde:)) sabahtan aksama spor programi var, cok sahaneeee....