8 Ekim 2009 Perşembe

Bakırköy'den Yola Çıktık Tepecik'e Gittik Küçükköy'e Karşı Oynadık

Tepecik Belediye Halı Sahası(!)
İstabul koca şehir...Bunu biliyoruz biz yaşayanlar ama bazen bu büyüklüğü yaşamak da gerekiyormuş. Neredeyse Çatalca'ya ulaşıyorduk maça gideceğiz derken. Allah'tan stad (!) yol üzerinde kolay bir yerdeydi de o kadar yol yaptıktan sonra, bir de stadı aramakla uğraşmadık.
Federasyonu tebrik etmek istiyorum bu halısahayı nasıl stad olarak tescil etmiş anlamadım! Her yeri tel örgü. Halısaha kültürü olanlar bilir,halısaha kenarından arkadaşlarınızı izlemek çok zevksiz bir iştir. Gözünüz bir yerden sonra şaşı bak şaşır moduna girer, kafa bulanır. Bugün de böyle oldu benim içim. Bir süre sonra gözlerim tel örgü baklavasına döndü.
Maça gelirsek. Hakan stoper olarak sahadaydı. Sakatlığı geçmiş ve Hüseyin ile yanyanaydılar. Öyle Cabir gibi şapkadan çıkan stoper yoktu sahada. Ancak sahada gözüme çarpan ilk şey Talha'nın yedek kulübesinde olmasıydı. Dedim hocanın vardır bir bildiği... İkinci yarı gördük ki, bir bildiği yokmuş! Maça 2 forvetli (Engin ve Deniz) ve arkalarında Emre ile başladık. Arkalarında da Semih... Bugün Semih arkada çok iyi işler yaptı. Ortasahayı ayakta tuttu. Çok beğendim oyununu. Ve ilk dakikalar ile baskılı oyunu sürdürürken erken de golü bulduk. Ardından ciddi gol pozizyonlarına girdik ancak bir türlü topu kale çizgisinden içeri geçiremedik. Ve içimden sezonun en hatasız geri dörtlüsü ile oynuyoruz derken 41.dakikada yapılan bariz bir defans hatası ile golü yedik ve ilk yarı 1-1 bitti.
İkinci yarı şu bal yapmayan arı 91 numaramız yerine sol açığa Seferoğulları'ndan Osman oyuna girdi. İkinci yarı da tutuk başlamamızın verdiği cesaretle Küçükköy toparlandı ve birkaç pozisyona girdi ancak ortasahalarının yorgunluktan çökmesi ile son 30 dakika sazı elimize aldık ama Engin efendi hayatında bu kadar kolay pozisyona girip de gol kaçırma rekorunu kırmaya uğraşırken golü atamadık. 70 dakikada tabelada Deniz'in adını görünce hocamız ufak bir komedi piyesine başlamıştı. Deniz oyundan çıktı ve yerine 35 numara sağ açık soktu. Emre'yi biraz daha ileri çekti ancak bu değişikliği niye yaptı derken -bu sefer kenarda unuttuğu diyim artık- Talha'yı oyuna soktu. Talha'nın değişmesi gereken oyuncu Emre iken. (Oyun kurgusundan anlayan hocalar böyle yapardı.) Ortasahada geri dörtlüden 13 numarayı çıkardı. Vasatın üstüne bu maç hiç çıkamayan Emre 90 dakika sahada kaldı. Ben şimdi bu piyesi anlamadım pek! Konusu neydi? Son 30 dakika adeta çöken bir Küçükköy ortasahasına karşı ayağı iyi top yapan Talha'nın oynamamasını bana nasıl açıklarsınız! Engin bu kadar golü kaçırırken, Deniz oyundan niye alındı? (Tamam itirazdan sarı kartı görmüştü bir sarısı vardı ama bu çocuk çok hırslı, bu risk alınıp oyunda kalmalıydı. Hem de yerine sokacağınız başka forvetiniz yokken.) Neden ilk golü bulduktan sonra diğer golleri bulamıyoruz? Bu sorulara cevap veren biri çıksa da normal şartlarda 6-2 bitecek maçı nasıl 1-1 bitirdiğimizi anlasak!
Ben veremiyorum çünkü...
Bugünün çok iyileri (aslında bu iyi de göreceli çünkü Küçükköy hiç iyi bir takım değil, anladığım kadarıyla yönetimsel sorunları var) Semih, sağ bek Tandoğan ve ikinci yarı sol kanadı resmen süpüren Osman. Vasatları: Emre ve adını hala öğrenemediğim 91 numaralı bal yapmayan arı. Kötüsü: Şuraya maç veren TFF ve destek destek diye ağlayanların şuraya 1 otobüs dolusu taraftarını getirmeyenler!
Ve son olarak Küçükköy'ün göbekli Türk topçusu (aynı zamanda takım kaptanları olan 5 numaraları) modelini sahalarımızda yeniden görünce tebessüm etmedim değil.He bir de tribünlerde bir zamanların müthiş forveti zamanında Marsilya'nın istediği Okan Yılmaz'ı görmek de beni şaşırttı. Tepecik'te oynuyormuş.

5 yorum:

maraton39 dedi ki...

senin yazdığına göre gole ihtiyacımız varken tek forvete döndük o da güzel
bu hoca hala domatesleri ziyan ediyor :)))

kıl dedi ki...

güzel yorumun için çok tşk ederiz gercekten iyi analiz etmişsin bu hocayı bizde çözemedik çözemiyoruz kal sağlıcakla..

kıl dedi ki...

güzel yorumun için çok tşk ederiz gercekten iyi analiz etmişsin bu hocayı bizde çözemedik çözemiyoruz kal sağlıcakla..

blanka dedi ki...

bro 91 numaranın adı Ali Erdem.
Bayrampaşa maçı için yazmışım sadece koşuyo başka bi numarası yok diye.

tierra dedi ki...

ismi de futbolcu ismi değilmiş :) yazar ismi gibi :p