2 Ekim 2009 Cuma

Kanatsız Uçmaya Çalışmak


Uçaklar günümüzde motorsuz uçabiliyor ama kanatsız uçamıyorlar. Koskoca ilk yarı tek kanattan hücum etmeye çalışan bir takım, kanatsız uçulamayacağını 45.dakikada çakılarak yani gol yiyerek anlamıştı. İlk yarının kötüleri Arda ve Elano kanatlara top taşıması gereken oyuncular olamayınca bu biraz da kaçınılmazdı elbette... Arda ve Elano arasında diziliş için karar vermek gerek bence yoksa ikisi bir arada oynayamaz diyen futbolcu eskilerinin ağzına düşmek demek! Arda'nın ortada, Elano'nunda kanatta oynadığı bir Galatasaray başarılı olabilir...İlk yarı boyunca Strum Graz'ın etkili savunmasında bu ikilinin etkisiz oyunu da yardımcı oldu. Ayhan maç eksiği ile iyi çırpındı. ve Baros topla buluşturulmadığı sürece etkisiz kalmaya devam edecek.

İkinci yarı Baros'un attığı golde Arda ve Elano'nun olması da ilginç bir tesadüf olsa gerek! Keita bugün yine koştu çabaladı ancak o da Arda 'nın ayağında çok top tutmasına kurban gitti. Arda'nın bu geriye gelişleri koskoca bir yarı Galatasaray'ın sol kanadını yoksaydı! Ve Strum Graz bu hengame içinde ilk yarının son 10 dakikasında çok ciddi gol pozisyonlarına girdi.Bu işe bir çözüm bulmak gerek! Savunma hattı ile ortasahanın dengesini bugün kuramadı Galatasaray...

Sabri'ye özel not açmak istiyorum. Sabri artık hayatımdan çıksan diyorum bu ikili delilik sona ersin ve ben seni izlemek istemiyorum. 5 'e 2 yenen gol senin kanadından geldi. Ama sen o sırada bir yerlerde boşa tırmalamakla meşguldun.

Galatasaray bugün 3 farklı kazanabilirdi ama olmadı 2 direkten dönen top ve Elano'nun kaçırdı gol ile her şey farklı olabilirdi ama bazen işler iyi gitmeyince size sihir yaratacak bir adama ihtiyacınız olur. Bugün bu sihiri yaratacak adamlar Arda,Elano ve sonradan oyuna giren Kewell bu işte başarılı olamayınca sonuç berabere... Umarım diğer maçlarda Galatasaray'ın iki kanadı da iyi çalışır ve yere çakılmaz!

2 yorum:

onur dedi ki...

gitti benim 100 lira....gs;ye 100 yatiranda kabahat, arda'yi kaybettiler kanada koyarak...o elano ne bok yer onu biri bana anlatsin...uzaktan gol atardi ingilterede...artik o kadar uzak ki sut bile cekemiyorr...ridvan'i dinlemis herhalde rijkaard, on libero cikartip hucum oyuncusu soktu:)) herkes yerine kaybedince en cokta keita;ya uzuldum ne guzel ilk yari gidiyordu sagdan...o da kayboldu...2-3 farkli alcagi maci birakti GS, herhalde uefa sampiyonlugundan bahsetmezler bidaha....

tierra dedi ki...

kanatsız uçmak zorrrr :)